Ugrás a tartalomra

Novi Pazarban folytatta szerbiai látogatását Recep Tayyip Erdogan

2017.10.11
18:35
2024.03.19
08:32
Forrás
Tanjug
A török elnök Aleksandar Vučić szerb államfő társaságában a délnyugat-szerbiai Szandzsákban járt, ahol további török befektetési lehetőségekről egyeztettek.

Helikopterrel érkezett Recep Tayyip Erdogan török elnök és delegációja Novi Pazarba. A török politikus és Szerbia államfője találkozott Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje és Priboj polgármesterével.

Hangos tapssal és nevének skandálásával várták a török elnököt Novi Pazarban. A helyi lakosok török zászlókat lengettek és sokan vörösbe öltöztek, ezzel is kifejezve a török elnök iránti szimpátiát. Szandzsák hidat képez Szerbia és Törökország között - jelentette ki Erdogan. Hozzátette, elégedett szerbiai látogatásával, hiszen 16 megállapodást írt alá Szerbiával. Recep Tayyip Erdogan, államfő, Törökország: „Mint ahogy tudják, tegnap érkeztem tíz miniszterrel és több mint 200 üzletemberrel és tegnap nagyon gyümölcsöző tárgyalásaink voltak. A tárgyalásokat, melyeket Vučić elnök úrral folytattunk, ma itt folytatjuk Novi Pazarban, ebben a községben.”

Éljen a szerb-török barátság, éljen Szerbia - ezekkel a szavakkal köszöntötte Aleksandar Vučić a novi pazari lakosokat. A mi feladatunk, hogy fejlesszük Szerbiát, és egyre több pénzt fektessünk be az országba - mondta a szerb államfő, majd megköszönte a török elnöknek, hogy gondolt a szandzsáki lakosokra is. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tudom, hogy még fele annyira sem leszek üdvözölve, mint Recep Tayyip Erdogan, de van elég bátorságom és tiszta a lelkiismeretem, el tudok jönni, és ki tudok állni önök elé és elmondani önöknek, hogy a legjobb tudásom szerint dolgoztam és dolgozok a jövőben önökért és minden szerb állampolgárért, függetlenül a vallástól és a nemzetiségétől.”

Recep Tayyip Erdogan török államfő hétfőn este érkezett Szerbiába. A török államfő és delegációjának kétnapos szerbiai látogatásának első napján tizenkét kormányközi megállapodást írt alá Szerbia és Törökország. A második napon további négy megállapodás került aláírásra.

Recep Tayyip Erdogan
török államfő
Szerbia
Aleksandar Vučić
szerb államfő

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.