Ugrás a tartalomra

Nyolc éve áll a magyar határon a kerítés

2023.09.05
14:22
Forrás
MTI
Ez idő alatt csaknem egymillió migránst tartóztattak fel a hatóságok. A kerítés a 165 kilométer hosszú és négy méter magas.

Szentkirályi Alexandra, magyar kormányszóvivő a röszkei határzárnál elmondta, jelenleg Magyarország védi legharcosabban az európai határokat az illegális migránsoktól. Hozzátette: ezáltal is eleget tesz a schengeni megállapodásban vállalt kötelezettségének, amely megköveteli az Európai Unióba tartó illegális migráció megakadályozását.

Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt: az embercsempészbandák egyre szervezettebbé válnak, előfordul hogy száz-, kétszáz tagú csoportok próbálkoznak, vagy egy időben 19 helyszínen kísérlik meg illegálisan átlépni a határt.

határ
határkerítés
migráció
Szentkirályi Alexandra
Bakondi György

Most

13:57, Frissítve: 14:18

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.