Ugrás a tartalomra

„A nyugdíjasok a vajdasági magyarság egyik legaktívabb részét képezik”

2023.11.25
14:47
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Minden közösségi rendezvényen kiveszik a részüket a munkából, de feladatot vállalnak a választási kampányban is, hangzott el a VMSZ Nyugdíjas Fórumának Muzslyán megtartott kampányrendezvényén.

A Magyar Házban megtartott rendezvény kezdetén a házigazdák nevében Sztojkó József, a VMSZ Nagybecskereki Városi Szervezetének az elnöke köszöntötte a Vajdaság minden területéről érkezett vendégeket.

„Egymást segítjük, nem csak választásokkor, hanem választásokon kívül is. Külön programokat készítünk a nyugdíjasokkal, odafigyelünk, hogy a nyugdíjasok gazdasági élete egyre jobb legyen itt Szerbiában is. El kell mondjam azt is, hogy itt Nagybecskereken is, a községi nyugdíjas fórum mellett, aktívan tevékenykedik több helyi nyugdíjas fórum is. Az erzsébetlaki, a muzslyai, a nagybecskereki. A politikai párton belül, de párton kívül is nekünk itt Muzslyán van két nagyon aktív nyugdíjas egyesületünk.”

Kerekes József, a pénzügyminisztérium államtitkára a nyugdíjasok anyagi helyzetén javító intézkedésekről beszélt.

„Az elmúlt két évben, az elkövetkező, januári nyugdíjemeléssel, a nyugdíjak 56,1 százalékot növekedtek. Tudjuk, hogy most októberben 5,5 százalékot növekedtek a nyugdíjak, januárban pedig 14,8 százalékos nyugdíjemelés lesz. A terv, hogy 2025-re az átlagnyugdíj 430 és 450 euró között legyen, ami körülbelül olyan ötven ezer dinár. Emellett még vannak egyéb intézkedések is, ami nem konkrétan a Pénzügyminisztérium hatásköre, de ezek is elősegítik a nyugdíjasok boldogulását.”

A nyugdíjasok a választási kampányból is kiveszik a részüket.

Rácz Szabó Márta, a VMSZ Nyugdíjas Fórumának elnöke: „Ezért is csináltuk ezt a rendezvényt, a nyugdíjasoknak, hogy a nyugdíjasoknak is legyen egy ilyen komoly rendezvényük a kampányidőszak alatt, hogy megmutassák, hogy ők is igen, itt vannak, és kiveszik a részüket mindenből, amiből kell.”

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke hangsúlyozta az ilyen találkozások fontosságát.

„Ilyenkor a mi államtitkáraink, szakpolitikusaink és jómagam próbáljuk összekötni őket a megfelelő területért felelőssel, illetve elmondjuk nekik, hogy melyek az újdonságok és konkrét problémák megoldásával is foglalkozunk. Jó látni azt a lendületet, amit a szépkorúak mindennapjainkba behoznak a tapasztalatukkal, élettapasztalatukkal, és jó látni azt a lelkesedést bennük, hogy mindent megtennének azért, hogy a családjuk, gyermekeik itt maradjanak, és itt boldoguljanak a szülőföldön.”

A nyugdíjasok kérdéseire Kovács Elvira mellett Lálity Urbán Emese és Kerekes József államtitkárok, valamint Pintér Anna-Mária tartományi képviselő-jelölt válaszolt. Az egybegyűlteket köszöntötte Palatinus Ervin, Muzslya Helyi Közösség Tanácsának elnöke is.

Választások 2023
VMSZ
Rácz Szabó Márta
Kerekes József
Sztojkó József

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.