Ugrás a tartalomra

Orbán: Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát

2018.04.10
13:00
2024.03.19
08:39
Forrás
MTI
Az emberek a magyar szuverenitás mellett törtek lándzsát a vasárnapi parlamenti választáson - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Országházban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

A magyarok úgy határoztak, hogy csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon, ez a döntés kötelez bennünket - fogalmazott. Magyarország egy olyan nemzet, amely erős tagállamokból álló erős Európát akar - jelentette ki Orbán Viktor. A magyar kormánynak a nemzetek Európája mellett kell kiállnia, és nem az „európai egyesült államok” mellett.

Orbán egyúttal jelezte, nem folytatni fogják a kormányzást, hanem új kormány jön létre, jelentős változásokkal, nagy részben új emberekkel, új struktúrákkal. A kormányalakítás 3-4 hetet vehet igénybe.

Orbán Viktor
Európa

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.