Ugrás a tartalomra

Orbán: Egy centiméterre voltunk, hogy kilépjünk az Európai Néppártból

2020.01.17
07:24
2020.01.17
09:43
Forrás
MTI
Elmondása szerint nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett.

Egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból csütörtökön, mert a pártcsalád többsége "elárult bennünket" - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután az Európai Parlament előző napi strasbourgi ülésén - néppárti szavazatokkal is - elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot. A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke azt mondta, csak azért nem léptek ki a Néppártból, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok "egyértelműen velük voltak", és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett.

Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a helyzet nem maradhat így, ha az Európai Néppárt nem áll ki Magyarország mellett, akkor "egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítani", és Magyarországnak "lesznek hozzá szövetségesei".

Orbán Viktor
Európai Néppárt

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.