Ugrás a tartalomra

Orbán: Fel kell gyorsítani a Szerbiával és Montenegróval folytatott csatlakozási tárgyalásokat

2019.11.06
12:01
Forrás
Szerbiai RTV
Orbán Viktor a V4-es országok vezetőinek Prágai csúcstalálkozóján beszélt a nyugat-balkáni államokat érintő kérdésekről.

A magyar kormányfő szerint az EU bővítésének kérdésében a legfontosabb, hogy ha már úgy döntöttek, nem kezdik meg a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával, helyette legalább fel kell gyorsítani a tárgyalásokat azokkal az országokkal, amelyekkel már megkezdték az egyeztetéseket. Így lehetne valamelyest enyhíteni ezt a rossz döntést - tette hozzá. A Szerbiával és Montenegróval folytatott csatlakozási tárgyalásokat fel kell gyorsítani, nyomatékosította a magyar kormányfő a tegnapi V4-es megbeszélésen, ahol a visegrádi országok miniszterelnökei egyeztetettek. Szlovákia és Csehország kifejezte egyetértését a magyar kormány javaslatával kapcsolatban.

Orbán Viktor
V4-ek

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.