Ugrás a tartalomra

Orbán: Hazánk Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben

2017.09.01
11:05
2024.03.19
08:32
Hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben – áll abban a levélben, amelyet Orbán Viktor írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének.

A magyar miniszterelnök kérte, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez. Orbán Viktor levelében továbbá kiemelte, az európai állampolgárok biztonságát is a magyar adófizetők finanszírozták. Az európai határok megvédése összességében 270 milliárd forintba került – szögezi le a kormányfő, aki emlékeztet arra is, hogy az elmúlt két esztendőben ezt a magyar költségvetés számára komolynak számító, előre nem kalkulálható terhet Magyarország szinte teljesen egyedül viselte. Hozzátette, úgy tartanák méltányosnak, hogy az eddigi 270 milliárd forint, azaz 883,2 millió euró költséget felerészben az Európai Unió, felerészben pedig Magyarország viselje. (Hiradó.hu)

bevándorlás
Európai Bizottság
levél
magyar miniszterelnök
Orbán Viktor

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.