Ugrás a tartalomra

Orbán: A konzultáció segíthet megvédeni magunkat a bevándorlással szemben

2017.09.22
13:56
2024.03.19
08:32
A konzultáció segíthet megvédeni magunkat a bevándorlással szemben – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A magyar miniszterelnök a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációban való részvételre kérte a lakosságot. Kiemelte, a Soros-tervnek megfelelően az Európai Bizottság már egy évvel ezelőtt elkészítette a bevándorlók folyamatos szétosztásáról szóló javaslatot. Hangsúlyozta, hogy a miniszterelnökök uniós tanácsában biztosan nem lesz meg erről az egyhangú döntés, mert ha más nem, ő vétózni fog. A terv le van írva, maga Soros György tette közzé: pontokba szedte az akciótervét arról, mit kellene tenni szemben azzal, amit a magyar kormány javasol – tette hozzá a kormányfő. Szerinte e terv pontról pontra történő végrehajtásán dolgoznak a brüsszeli bürokraták.

Orbán Viktor visszautasította, hogy a Brüsszellel folytatott viták miatt uniós forrásokat vonjanak meg Magyarországtól. Közölte, nem is készül ilyesmire, ez ugyanis teljesen elképzelhetetlen, ilyen típusú fenyegetésnek semmilyen jogalapja nincs az uniós jogrendszerben. (Híradó.hu)

bevándorlás
magyar miniszterelnök
Orbán Viktor
Soros-terv

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.