Ugrás a tartalomra

Orbán: A multiktól vesszük el azt a pénzt, amit a családoknak adunk

2017.07.23
15:58
2024.03.19
08:32
A magyar miniszterelnök kiemelte, hogy a magyar kormány évente csaknem 500 milliárd forintot hajt be a nemzetközi vállalatok különadóiból.

A multiktól vesszük el azt a pénzt, amit a családoknak adunk – jelentette ki Orbán Viktor a magyar kormány családtámogatási politikájával kapcsolatban Tusnádfürdőn. A magyar miniszterelnök kiemelte, hogy a magyar kormány évente csaknem 500 milliárd forintot hajt be a nemzetközi vállalatok különadóiból: idén a bankszektortól 272, a biztosítóktól 31, az energiaszektortól 120, a telekommunikációs ipartól 55 milliárd forint jött be.

A magyar kormányfő szerint ezt a pénzt azoknak adják, akik dolgoznak, gyermeket nevelnek és gondoskodnak a nemzet jövőjéről. A gyerekek ingyenes étkeztetésére 74 milliárd forintot, szegény gyerekek nyaraltatására 5 milliárd forintot, otthonteremtési támogatásra pedig 210 milliárd forintot fordított a magyar kormány, valamint ingyenesen adta a tankönyveket – hangoztatta Orbán Viktor. (hirado.hu)

magyar miniszterelnök
Orbán Viktor
Tusnádfürdő

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.