Ugrás a tartalomra
Orbán Viktor Varsóban
MTI via Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán: Nem akarunk bevándorlóország lenni

2017-09-22
14:56
2017-10-04
12:40
Nem akarunk bevándorlóország lenni, ehhez jogunk van – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Varsóban, miután találkozott Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

A magyar és a lengyel miniszterelnök főként gazdasági, illetve a jelenleg aktuális politikai kérdésekről egyeztetett. Orbán Viktor szolidaritásáról biztosította a lengyel kormányt a politikai indíttatású brüsszeli támadásokkal kapcsolatban. Kevesebb Brüsszelt, és erősebb nemzetállamokat kívánunk látni – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Mi nem kritizáljuk a bevándorló országok döntését, de megköveteljük magunknak azt a jogot, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép azon döntését, hogy mi nem kívánunk olyanokká válni, mint most ők és nem kívánunk bevándorló ország lenni. Nem akarunk kevert népességet létrehozni. Nem akarunk egy olyan kevert népességet létrehozni, mint tőlünk számos országban nyugatra, ahol különböző civilizációk élnek egymás mellett és a két civilizáció összekeveredésének eredményeképpen a keresztény elem folyamatosan csökken.”

Beata Szydlo
lengyel miniszterelnök
magyar miniszterelnök
Orbán Viktor
Varsó

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.