Ugrás a tartalomra
Orbán Viktor Varsóban
MTI via Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán: Nem akarunk bevándorlóország lenni

2017-09-22
14:56
2017-10-04
12:40
Nem akarunk bevándorlóország lenni, ehhez jogunk van – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Varsóban, miután találkozott Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

A magyar és a lengyel miniszterelnök főként gazdasági, illetve a jelenleg aktuális politikai kérdésekről egyeztetett. Orbán Viktor szolidaritásáról biztosította a lengyel kormányt a politikai indíttatású brüsszeli támadásokkal kapcsolatban. Kevesebb Brüsszelt, és erősebb nemzetállamokat kívánunk látni – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Mi nem kritizáljuk a bevándorló országok döntését, de megköveteljük magunknak azt a jogot, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép azon döntését, hogy mi nem kívánunk olyanokká válni, mint most ők és nem kívánunk bevándorló ország lenni. Nem akarunk kevert népességet létrehozni. Nem akarunk egy olyan kevert népességet létrehozni, mint tőlünk számos országban nyugatra, ahol különböző civilizációk élnek egymás mellett és a két civilizáció összekeveredésének eredményeképpen a keresztény elem folyamatosan csökken.”

Beata Szydlo
lengyel miniszterelnök
magyar miniszterelnök
Orbán Viktor
Varsó

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű