Ugrás a tartalomra
Orbán Viktor Varsóban
MTI via Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán: Nem akarunk bevándorlóország lenni

2017-09-22
14:56
2017-10-04
12:40
Nem akarunk bevándorlóország lenni, ehhez jogunk van – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken Varsóban, miután találkozott Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

A magyar és a lengyel miniszterelnök főként gazdasági, illetve a jelenleg aktuális politikai kérdésekről egyeztetett. Orbán Viktor szolidaritásáról biztosította a lengyel kormányt a politikai indíttatású brüsszeli támadásokkal kapcsolatban. Kevesebb Brüsszelt, és erősebb nemzetállamokat kívánunk látni – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Mi nem kritizáljuk a bevándorló országok döntését, de megköveteljük magunknak azt a jogot, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép azon döntését, hogy mi nem kívánunk olyanokká válni, mint most ők és nem kívánunk bevándorló ország lenni. Nem akarunk kevert népességet létrehozni. Nem akarunk egy olyan kevert népességet létrehozni, mint tőlünk számos országban nyugatra, ahol különböző civilizációk élnek egymás mellett és a két civilizáció összekeveredésének eredményeképpen a keresztény elem folyamatosan csökken.”

Beata Szydlo
lengyel miniszterelnök
magyar miniszterelnök
Orbán Viktor
Varsó

Most

11:42, Frissítve: 11:50

Imola - Gyermekopera

Az Imola gyermekopera egy olyan projekt, melyet Szabadka kulturális örökségének ápolására és a Kisbajmokban található szélmalom 150 éves évfordulójának megünneplésére dolgoztak ki.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.