Ugrás a tartalomra

Orbán: A V4-ek nem támogatják Timmermans bizottsági elnöki jelölését

2019.07.02
10:22
2024.03.19
08:47
Forrás
MTI
A V4-ek azért nem támogatják Frans Timmermans bizottsági elnöki jelölését, mert egy ideológiai harcos és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot.

Ezt nyilatkozta Orbán Viktor a rendkívüli uniós tanácskozáson a V4NA nemzetközi hírügynökségnek. A magyar miniszterelnök hozzátette: azért is elutasítják a szociáldemokrata csúcsjelöltet, mert Soros György embere.

A kormányfő nyilatkozatában krimiszerűnek nevezte a rendkívüli EU-csúcs történéseit. A küzdelem arról szól, hogy néhány európai vezető - köztük Frans Timmermans és Manfred Weber - elhatározta, hogy a következő öt évben az Európai Bizottságot olyan embernek kell vezetnie, aki a Soros-féle NGO-hálózat és a liberális demokrácia megingathatatlan képviselője - tette hozzá. A magyar miniszterelnök leszögezte: "ezt a folyamatot többen is meg akarjuk állítani"; köztük az Európai Néppártot, Magyarországot és V4-eket is említette.

Orbán Viktor
V4
Frans Timmermans
Európai Bizottság

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.