Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco, Pool

Orbán Viktor: Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz

2021.06.14
14:06
2021.06.14
16:03
Forrás
MTI
Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve.

Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - tette hozzá. Orbán Viktor hangsúlyozta: az, hogy a tanácskozás fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, de a szövetségesek kísérletet tesznek erre egy új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadása révén. Ennek tartalmával Magyarország egyetért - szögezte le. Elmondta: a stratégia fő pontja a nemzeti ellenállóképessének megerősítése, e tekintetben Magyarország aktív, legyen szó a világjárvány elleni küzdelemről, vagy a migrációval szembeni fellépésről.

MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó szerint újabb tízezrek, százezrek, vagy milliók indulhatnak meg Európa irányába

A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter a NATO brüsszeli székházában magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, amennyiben a NATO afganisztáni kivonulását követően nem sikerül stabilizálni az ország helyzetét, ha újra a terrorizmus üti fel a fejét, és az embercsempészet lesz a megélhetés egyik fő forrása, akkor újabb tízezrek, százezrek, vagy milliók indulhatnak meg Európa irányába.

NATO-csúcs
Orbán Viktor
járvány
migráció

Most

21:47, Frissítve: 21:54

Franciaországban több tízezren tüntettek

Több tízezer francia vonult utcára csütörtökön az ország 170 városában, fizetésemelést követelve. A szakszervezetek és diákszervezetek felhívására köztisztviselők, a magánszektorban dolgozók, nyugdíjasok és gimnazisták együtt tüntettek.
20:56, Frissítve: 21:21

A jövő mezőgazdasága

A jövő mezőgazdaságáról – a precíziós gazdálkodásról és a digitális mezőgazdaságról hallhattak beszélgetést az érdeklődők csütörtökön este a VM4K klubhelyiségében.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Olcsóbb lett a műtrágya

Ennek oka az illetékesek szerint az, hogy csökkent a vásárlóerő. Van elegendő műtrágya az országban.