Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz

2021.06.14
14:06
2021.06.14
16:03
Forrás
MTI
Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve.

Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - tette hozzá. Orbán Viktor hangsúlyozta: az, hogy a tanácskozás fordulóponttá válik-e, csak a csúcstalálkozó végén dől el, de a szövetségesek kísérletet tesznek erre egy új, 2030-ig szóló stratégiai terv elfogadása révén. Ennek tartalmával Magyarország egyetért - szögezte le. Elmondta: a stratégia fő pontja a nemzeti ellenállóképessének megerősítése, e tekintetben Magyarország aktív, legyen szó a világjárvány elleni küzdelemről, vagy a migrációval szembeni fellépésről.

Szijjártó szerint újabb tízezrek, százezrek, vagy milliók indulhatnak meg Európa irányába

A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter a NATO brüsszeli székházában magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, amennyiben a NATO afganisztáni kivonulását követően nem sikerül stabilizálni az ország helyzetét, ha újra a terrorizmus üti fel a fejét, és az embercsempészet lesz a megélhetés egyik fő forrása, akkor újabb tízezrek, százezrek, vagy milliók indulhatnak meg Európa irányába.

NATO-csúcs
Orbán Viktor
járvány
migráció

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.