Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor Dallasban: A Dávid-nagyságú nemzet egyedül áll a globális woke Góliáttal szemben

2022.08.04
21:31
2022.08.05
15:35
Forrás
MTI
A magyar kormányfő nyitóbeszédet mondott az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján.

Kiemelte: kultúrháború zajlik, és új életre kell kelteni az egyházakat, a családokat, az egyetemeket és a közösségi intézményeket. „Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális woke Góliáttal szemben", ezért szeretnék megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását - mondta Orbán Viktor. Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben - mondta a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: "barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban".

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert "mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren" - jelentette ki a Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban. Hangsúlyozta: "az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn", még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon.

A magyarok úgy gondolják, hogy meg kell állítani az illegális bevándorlást a nemzet védelme érdekében - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, Magyarországon nemcsak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben. A magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. A család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek. Ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól - mondta Orbán Viktor.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „A nők a negyedik gyermek megszületését követően életre szóló személyi jövedelemadó-mentességet élveznek, és azért küzdünk, hogy kiterjesszük ugyanezt az adómentességet a háromgyermekes édesanyákra is. Ezért ha még nem nősek, javaslom, hogy azonnal keressenek maguknak egy magyar feleséget. Az elmúlt 10 évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon. Ez nem egy rossz kezdet.”

Orbán Viktor
CPAC

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.