Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor Dallasban: A Dávid-nagyságú nemzet egyedül áll a globális woke Góliáttal szemben

2022.08.04
21:31
2022.08.05
15:35
Forrás
MTI
A magyar kormányfő nyitóbeszédet mondott az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján.

Kiemelte: kultúrháború zajlik, és új életre kell kelteni az egyházakat, a családokat, az egyetemeket és a közösségi intézményeket. „Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális woke Góliáttal szemben", ezért szeretnék megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását - mondta Orbán Viktor. Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben - mondta a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: "barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban".

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert "mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren" - jelentette ki a Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban. Hangsúlyozta: "az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn", még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon.

A magyarok úgy gondolják, hogy meg kell állítani az illegális bevándorlást a nemzet védelme érdekében - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, Magyarországon nemcsak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben. A magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. A család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek. Ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „A nők a negyedik gyermek megszületését követően életre szóló személyi jövedelemadó-mentességet élveznek, és azért küzdünk, hogy kiterjesszük ugyanezt az adómentességet a háromgyermekes édesanyákra is. Ezért ha még nem nősek, javaslom, hogy azonnal keressenek maguknak egy magyar feleséget. Az elmúlt 10 évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon. Ez nem egy rossz kezdet.”

Orbán Viktor
CPAC

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.