Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: januártól 32,2 százalékos pedagógusbéremelés várható

2023.12.21
15:58
2023.12.21
17:02
Forrás
MTI
Januártól várhatóan 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógusok átlagjövedelme Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján közölte: a pedagógusbéremeléshez "egy jogi aktus még hiányzik". Magyarországnak kapnia kell Brüsszelből egy levelet, amely biztosítja a kormányt, hogy a béremelés bizonyos százalékát Brüsszel ki fogja fizetni. Ez a levél bármelyik pillanatban megérkezhet. Közölte: egy hároméves bérfejlesztési programban 2024. január 1-jétől 32,2 százalékos béremelést akar a kormány végrehajtani. Ennél kisebb mértékű, de jelentősebb emelés lesz 2025. és 2026. január 1-jétől - tette hozzá. A béremelési program végén a pedagógusok átlagfizetése 800 ezer forint lesz - mondta. Megjegyezte: az említett bérek átlagok, a teljesítmény és a földrajzi elhelyezkedés alapján lesznek majd különbségek.

január
pedagógus
átlagjövedelem
Orbán Viktor

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.