Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Kiharcoltuk! A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak!

2024.02.01
15:00
2024.02.01
15:08
Forrás
MTI
A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk! - mondta Facebookon megosztott videójában Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök Brüsszelből jelentkezett be, hogy tájékoztassa a közvéleményt az uniós csúcs keretében szerda este óta tartó tárgyalások eredményeiről. Azt mondta, féltünk attól, hogy a magyaroknak járó uniós pénzek, amit a bizottság eddig nem adott ide nekünk, előbb-utóbb Ukrajnában kötnek majd ki, és attól is féltünk, hogy túl hosszú távra, ellenőrizetlenül bocsátunk forrásokat Ukrajna rendelkezésére. Tegnap éjszaka, ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását, és garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába. Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadtuk – jelentette be Orbán Viktor. Örülök, hogy a piacok, a gazdasági élet reakciója már most pozitív erre a megállapodásra” – tette hozzá.

Ukrajna
háború
Brüsszel

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.