Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: A lefoglalt intenzív ágykapacitás háromszorosa áll még rendelkezésre

2020.11.16
08:10
2020.11.16
12:30
Forrás
MTI, Facebook, Hirado.hu
A helyzet nehéz, de le a kalappal az ápolónők, az orvosok, az egészségügyi személyzet és az iskolákban dolgozók előtt is, mert állják a sarat - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebookon közzétett videójában.

A magyar kormányfő közölte: az operatív törzs ülésén áttekintették a hétvégén történteket és a rendelkezésre álló védekezési kapacitásokat.

Hangsúlyozta: a nyomás nagy, de egyelőre "minden fronton állják a sarat" az orvosok, az ápolók, a kórházi szakszemélyzet és az iskolák is.

Orbán Viktor ismertette: covidos betegek ellátására alkalmas szabad kórházi ágyból 13 049, intenzív ágyból pedig 1634 van.    

Jelenleg 582-en vannak lélegeztetőgépen, intenzív ágyon, ennek háromszorosa még rendelkezésre áll - szögezte le.

Orbán Viktor
intenzív
orvos
ápoló
koronavírus
járvány
kórház
lélegeztető

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.