Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor: Magyarország ismét győzelemre áll

2020-06-06
13:01
2020-06-06
17:18
Forrás
Pannon RTV, MTI, Hirado.hu
Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk - jelentette ki Orbán Viktor Sátoraljaújhelyen.

A száz év magány korszaka véget ért, Magyarországnak ismét vannak szövetségesei, jó szomszédai, akikkel együtt készülhet a jövőre - szögezte le Orbán Viktor Sátoraljaújhelyen, ahol felavatták a Centenáriumi Turulszobrot. A magyar miniszterelnök beszédében kiemelte, a következő évek az országépítésről és a gyarapodásról szólnak.

Felavatták a Centenáriumi Turulszobrot Sátoraljaújhelyen a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve. Matl Péter munkácsi szobrászművész alkotása az 1936-ban épült Magyar Kálvárián kapott helyet.

A megemlékezésen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó is. A magyar kormányfő hangsúlyozta, nagy nemzetté csak az válhat, amely megjárta a kálváriát és kiállja a próbatételeket, megnyitottuk szívünket a kereszténység előtt, Isten igéjét meghallottuk, megfogadtuk.

„Nekünk sikerült, ami a többi sztyeppei népeknek nem, kiharcoltuk, megszerveztük, magunkhoz igazítottuk és megtartottuk helyünket Európában. Négyszáz éven át, négy trianonnyi időn keresztül erős és független állam volt a magyar.”
 

Erkölcsi aggályok nélkül rajzolták újra Közép-Európát. Ezt nem fogjuk elfelejteni nekik soha - szögezte le Orbán. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország az itt élő népekkel akarja építeni és megőrizni a Kárpát-medencét.

„Az elmúlt tíz évben bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy ha a magyar nemzetrészek életereje összeadódik az nemcsak nekünk jó, hanem nekik is. Csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs.”

A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát - mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szavai szerint a döntő ütközetet a következő nemzedéknek kell megvívnia.

Orbán Viktor
Sátoraljaújhely
Centenáriumi Turulszobor
Trianon

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.