Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: A sport békét teremt!

2023.08.26
19:18
2023.08.26
19:24
Forrás
Hirado.hu, M1
Örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között – jelentette ki a magyar miniszterelnök a Magyar Zene Házában, ahol a világ sportvezetőivel és sportdiplomatákkal találkozott.

Később a magyar kormányfő ezzel kapcsolatban osztott meg egy videót közösségi oldalán, amelyhez azt írta: a sport békét teremt! Orbán Viktor azt mondta, akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy milyenek a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak. Itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent. A kormányfő emlékeztetett rá, hogy a nyári olimpiák éremtáblázatán a magyarok a nyolcadikok, de az egyetlenek az első tízből, akik még nem rendezhettek olimpiát. Ez aligha maradhat így – vélekedett Orbán Viktor. A miniszterelnök később Thomas Bach-ot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét külön is fogadta a Karmelita Kolostorban.

sport
béke

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.