Ugrás a tartalomra

Óriási sikere van egy petíciós oldalnak, amely a Brexit visszavonását szorgalmazza

2019.03.22
12:33
2024.03.19
08:36
Forrás
Euronews
Óriási sikere van egy, a brit parlament hivatalos petíciós oldalán indított felhívásnak, melyben az 50. cikkely visszavonását kérik, azaz azt, hogy maradjon az Egyesült Királyság az Európai Unióban.

Péntek reggelig több mint két és fél millióan írták alá a petíciót az országból. Egyelőre nem ez a legnépszerűbb petíció az oldalon. 2016 júniusában több mint négymillió aláírás érkezett egy petícióra, ami egy második EU-népszavazást kért, erről vitázott is a parlament. Ahogy a mostani petícióról is vitázni fognak, ugyanis ahhoz, hogy ez megtörténjen elég százezer aláírás. Két napon belül ki fog derülni, hogy ez mikor lesz majd. Ugyanennyi aláírás szükséges ahhoz, hogy a kormány válaszoljon rá. Erre négy napja van Theresa May kabinetjének.

Brexit
Nagy-Britannia
Európai Unió

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.