Ugrás a tartalomra

Orosz elnökválasztás - 35 százalékos részvétel az első napon

2024.03.16
09:02
Forrás
Pannon RTV
Második napjához ért az orosz elnökválasztás. Tegnap a szavazásra jogosultak több mint 35 százaléka járult az urnákhoz, de egyes körzetekben már a 60 százalékot is elérte a részvétel.

Az államfői tisztségért négy versenyző indul, köztük a jelenlegi elnök, Vlagyimir Putyin. Oroszországban internetes szavazásra is lehetőség van, Moszkvában az eddig voksolók 80 százaléka választotta ezt a módot, és maga Putyin is így adta le szavazatát.

Pénteken több incidens is történt a szavazóhelyeken, volt, ahol festékpatront dobtak az urnába, máshol felgyújtották a leadott szavazatokat. Az orosz törvények szigorúan büntetik a voksolás ilyen módon történő megzavarását, az elkövetők akár öt évre is börtönbe kerülhetnek.

A szavazóhelyeket egyébként fokozottan védik a hatóság emberei. Az elnökválasztás holnap is tart, az első nem hivatalos eredményeket pedig hétfőre várják.

orosz elnökválasztás
Vlagyimir Putyin

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.