Ugrás a tartalomra

Orosz külügyminisztérium: Koszovó sérti a szabadkereskedelmi egyezményt

2018.11.22
15:53
2024.03.19
08:43
Forrás
Szerbiai RTV
Koszovó azzal, hogy vámot vet ki a szerbiai termékekre, megsérti egyezményeit a szabadkereskedelemről - közölte az orosz külügyminisztérium. Oroszország a feszültség csökkentésében érdekelt.

Mint írják, a vámok bevezetése egyértelműen bosszú azért, mert Koszovót nem vették fel az Interpol tagállamai közé. Pristina ezzel kereskedelmi háborút indított Belgrád ellen, mivel a Koszovón élő szerbek nagyban függnek a Közép-Szerbiából érkező termékektől. Leszögezik, az Európai Uniónak, mint a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd koordinálójának, hatnia kellene a koszovói vezetésre, hogy vonja vissza egyoldalú döntését a vámokkal kapcsolatban. A közleményben leszögezik, Oroszország a feszültség csökkentésében érdekelt.

orosz külügyminisztérium
Koszovó
Interpol

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.