Ugrás a tartalomra
Koszovó zászlaja
Pixabay

Orosz nagykövet: Koszovóban aggasztó a helyzet

2019-10-17
19:48
Forrás
Szerbiai RTV
A helyzet komoly, aggasztó és elfogadhatatlan Koszovóban - jelentette ki Alekszandr Bocan-Harcsenkó, Oroszország belgrádi nagykövete.

Leszögezte, kérni fogják az Európai Uniót és a KFOR-t, hogy reagáljon a koszovói történésekre. A nagykövet elmondta, hogy a nemzetközi szervek részről korábban hangoztatott vélemények arról szóltak, hogy a választás után jobb lesz a helyzet Koszovóban. Kiderült, hogy ezek csak üres szavak voltak - szögezte le. A diplomata arról is beszélt, hogy Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szombati belgrádi látogatása, valamint az, hogy Vlagyimir Putyinnal találkozik decemberben a szerb elnök jelzésértékű, hiszen a két ország kapcsolatai kiválóak.

Koszovó
Alekszandr Bocan-Harcsenko
Oroszország
nagykövet

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.