Ugrás a tartalomra

Oroszország szerint Koszovó egy nem létező kváziállam

2012.10.08
15:30
Továbbra is stabil és erős a támogatás, amelyet Oroszország nyújt Szerbiának Koszovó kérdésével kapcsolatban
Továbbra is stabil és erős a támogatás, amelyet Oroszország nyújt Szerbiának Koszovó kérdésével kapcsolatban. Az orosz nézetek változatlanok, az ország a jövőben is jogilag nem létező kváziállamnak tekinti a déli tartományt. „Továbbra is támogatjuk Szerbiát, az ország nem kell, hogy elismerje Koszovó függetlenségét” - mondta Alekszandr Torsin. Az orosz parlament felsőházának alelnöke hosszasan tárgyalt Koszovó kérdéséről Aleksandar Vulinnal.



„Megértjük a jelenlegi helyzetet, és továbbra is támogatjuk Szerbiát. Ami Koszovót illeti, teljes mértékben egyezem Aleksandar Vulinnal. Azok az emberi jogok, amelyek Európa-szerte mindenkire vonatkoznak, Koszovóra is érvényesek kell, hogy legyenek” - mondta Alekszandr Torsin. Aleksandar Vulin, a szerb kormány Koszovó-ügyi Irodájának vezetője szerint Pristina nem áll készen a tárgyalásokra. „Attól félek, Pristina nem áll készen a megbeszélésekre. Ha mégis, akkor ezt ügyesen titkolja. Mi ismertettük Szerbia álláspontját. Most arra van szükség, hogy a másik oldal is jelezze, elfogadja-e ezt, vagy sem.” Aleksandar Vulin szerint az elmúlt 12 év alatt Szerbia most vesz részt legaktívabban a Koszovóval kapcsolatos megbeszélésekben.
orosz
Koszovó
Alekszandr Torsin

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.