Ugrás a tartalomra

Oroszország továbbra is támogatja Szerbiát

2019.06.22
15:23
2024.03.19
08:34
Forrás
Tanjug
Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnökkel Aleksandar Vučić Koszovó helyzetéről, valamint a két ország gazdasági, energetikai és katonai együttműködéséről is tárgyalt Minszkben.

Aleksandar Vučić, Alekszandr Lukasenkó fehérorosz elnök meghívására érkezett Minkszbe a II. Európa Játékok megnyitójára.

Aleksandar Vučić és Dmitrij Medvegyev fehéroroszországi tárgyalását követően, a szerb államfő elmondta, az orosz miniszterelnök elégedett Szerbia gazdasági mutatóival. Szerbia elnöke megköszönte, hogy az Amerikai Egyesült Államok, Németország, Kína és Franciaország mellett Oroszország is arra szavazott, hogy vegyék le Szerbiát a Pénzügyi Akciócsoport szürke listájáról. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tárgyaltunk a gazdasági együttműködésünkről, az energetikai területén folytatott együttműködésről, a hadtechnikai együttműködésről, és mindezek nagyon jól alakulnak, azt hiszem, öt mondatban meg is beszéltük ezeket. Nagyon örült Szerbia gazadásági növekedésének, mindkét ország többlettel rendelkezik a költségvetésben.”

Aleksandar Vučić elmondta, az orosz miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a jövőben is nagyon fontos szerepet játszanak majd Szerbia területi integritásának megőrzésében. A szerb államfő szerint a párizsi találkozó elmaradása Szerbia számára nem vereség, hiszen Szerbia folyamatosan fejlődik és ez a trend tovább folytatódik. Aleksandar Vučić hangsúlyozta Szerbia számára a fejlődés érdekében nélkülözhetetlen a politikai stabilitás, ezt az albánok is tudják és mindent megtesznek azért, hogy aláássák azt. „Dmitrij Medvegyev azt mondta, Oroszország támogatni fogja Szerbiát, és hogy velünk lesz. Úgy véli a nemzetközi rendet nem lehet megváltoztatni vagy lebontani, ahogyan eddig tették és hogy Oroszország a jövőben is nagyon fontos szerepet fog játszani Szerbia területi integritásának védelmében. Néhány konkrét részletről is beszéltünk.”

Aleksandar Vučić Minszkben meglátogatta Szerbia csapatát, amely több mint 60 sportolóval érkezett az Európa Játékokra. A minszki multisporteseményen ötven ország csaknem 4 ezer versenyzője képviseli hazáját.

Oroszország
Dmitrij Medvegyev

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.