Ugrás a tartalomra

Összegezte az évet Pásztor István

2022.12.29
15:05
2022.12.29
17:03
Forrás
Pannon RTV
Az újévi fogadáson az újságírókat látta vendégül.

Megköszönte a média egész évi munkáját, valamint összegezte a 2022-es évet Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke Újvidéken. A Tartományi Képviselőház munkáját értékelve Pásztor elmondta, sikeres volt az idei munka, több fontos döntést is meghoztak. A VMSZ elnökeként ugyanakkor nehéz évnek nevezte a 2022-es évet, mivel több választáson is helyt kellett állniuk, viszont a befektetett munkának köszönhetően minden próbát sikerült kiállniuk. Pásztor István szerint a jövő évet az orosz-ukrán háború és annak következményei fogják legjobban megnehezíteni.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Ezek olyan körülmények, amelyekkel mi igazából együtt kell, hogy éljünk és meg kell, hogy próbáljunk alkalmazkodni hozzájuk. Meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy a cégekre, a gazdaságra, az intézményekre és elsősorban az emberekre és a családokra minimális negatív hatást gyakoroljanak. Én azt gondolom, hogy az, amit kívánhatunk és az, ami legfontosabb az az, hogy ebben a térségben ahol élünk, itt béke legyen, és hogy a jó Isten irgalmas legyen hozzánk és egészségesek legyünk. Ha ez a két dolog megvan, akkor azt gondolom, hogy az összes többi az biztosítható, vagy anélkül lehet.”

Pásztor István

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.