Ugrás a tartalomra

Ötszázadik napja tart az orosz-ukrán konfliktus

2023.07.08
12:26
2023.07.08
17:55
Forrás
Pannon RTV
Ukrajna megérdemli a NATO-tagságot, az oroszok pedig az ukrán területek megszállásával megsértették a nemzetközi jogot - ezeket mondta a török elnök Volodimir Zelenszkij isztambuli látogatásán.

Recep Tayyip Erdogan két órás megbeszélésüket követően szombat reggel sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Törökország támogatja Ukrajna NATO-tagságát és az ukrán függetlenség védelmét.

A török elnök jelezte, hogy Vlagyimir Putyin augusztusban érkezik hivatalos látogatásra Törökországba, amely kész közvetíteni és akár a jövendő béketárgyalások helyszíne is szívesen lenne. Mint Erdogan elmondta, Ankara eddig is nagy diplomáciai erőfeszítéseket tett a háborús helyzet rendezésére, az orosz-ukrán gabonaszállítási megállapodást az ő közbenjárásával tudták tető alá hozni, és ennek az egyezménynek a meghosszabbítását kéri most a felektől.

Volodimir Zelenszkij
Recep Tayyip Erdogan
orosz-ukrán háború

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.