Ugrás a tartalomra

Ötven millió euró közműfejlesztésre az Európai Beruházási Banktól

2018.04.27
01:20
2024.03.19
08:39
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV
Szerbia és az Európai Beruházási Bank az elmúlt évtizedben 7 milliárd euró értékben valósított meg közös projektumokat – jelentette ki Ana Brnabić kormányfő, aki a pénzintézet elnökével tárgyalt.

Brnabić közölte: jelenleg egymilliárd eurót érő projektumokon dolgoznak. Az együttműködés további bizonyítéka annak, hogy mennyire fontos az EU Szerbia számára – hangsúlyozta.

Az ismertető szerint az innovációs programokra szánt keret 65 millió, az önkormányzatok közműfejlesztésére pedig 50 millió eurót biztosítanak – mondta Brbabić.

Hoyer közölte: az említett projektumok fő célja az életszínvonal emelése. Elmondása szerint Szerbia a digitális szolgáltatások terén jobban teljesít, mint egyes uniós országok. Az illetékes hangsúlyozta, hogy az általa vezetett intézet nem pénzelné annak az országnak a projektumait, amelyben nem bízik meg.

Szerbia
Európai Beruházási Bank
Brnabić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.