Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Paraćin községbe látogatott Ana Brnabić szerb miniszterelnök

2021-01-23
15:13
2021-01-23
17:19
Forrás
Pannon RTV
Megtekintve a paraćini Radoje Domanović Általános Iskolát a kormányfő úgy fogalmazott, hogy a 21. században nem ilyen feltételek között kellene tanulniuk a diákoknak.

Ígéretet tett, hogy az iskola és a helyi kórház felújítása elsőbbséget fog élvezni. A város polgármesterével, Vladimir Milićevićtyel ellátogatott a paraćini ipari zónába is, amely szerinte jócskán elmarad az ország többi városainak ipari övezeteitől, ezért sürgetni fogja a teljes közművesítését. Kiemelte, az állam már eddig is jelentős összegekkel támogatta a beruházásokat Paraćinban, de mielőbb újabb beruházókra van szükség, nem csak Paraćinban, hanem Ćupriján és Jagodinában is. Ana Brnabić hangsúlyozta, hogy nem fognak lemondani a paraćini üveggyárról sem, mert ha sikerül újra életre kelteni, Szerbia az egész régióban, illetve Európa ezen részén az üvegcsomagolás legnagyobb exportőrévé válhat.

Ana Brnabić, szerb miniszterelnök: „Számomra ebben a pillanatban abszolút prioritást jelent, hogy megpróbáljunk találni egy jó, komoly befektetőt, egy jó partnert a paraćini szerbiai üveggyárnak. Továbbra is úgy gondolom, hogy jelenleg ez Paraćin legnagyobb potenciálja, de egyúttal Szerbia egyik legnagyobb lehetősége is. Stratégiailag fontos beruházás, és nagyon örülök, hogy érdeklődő levelet kaptunk egyes beruházóktól, és valóban a legmagasabb állami szintről fogunk hozzá. Annyira fontos beruházás.”

Paraćin
Ana Brnabić

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.