Ugrás a tartalomra

Paraćin községbe látogatott Ana Brnabić szerb miniszterelnök

2021.01.23
15:13
2021.01.23
17:19
Forrás
Pannon RTV
Megtekintve a paraćini Radoje Domanović Általános Iskolát a kormányfő úgy fogalmazott, hogy a 21. században nem ilyen feltételek között kellene tanulniuk a diákoknak.

Ígéretet tett, hogy az iskola és a helyi kórház felújítása elsőbbséget fog élvezni. A város polgármesterével, Vladimir Milićevićtyel ellátogatott a paraćini ipari zónába is, amely szerinte jócskán elmarad az ország többi városainak ipari övezeteitől, ezért sürgetni fogja a teljes közművesítését. Kiemelte, az állam már eddig is jelentős összegekkel támogatta a beruházásokat Paraćinban, de mielőbb újabb beruházókra van szükség, nem csak Paraćinban, hanem Ćupriján és Jagodinában is. Ana Brnabić hangsúlyozta, hogy nem fognak lemondani a paraćini üveggyárról sem, mert ha sikerül újra életre kelteni, Szerbia az egész régióban, illetve Európa ezen részén az üvegcsomagolás legnagyobb exportőrévé válhat.

Ana Brnabić, szerb miniszterelnök: „Számomra ebben a pillanatban abszolút prioritást jelent, hogy megpróbáljunk találni egy jó, komoly befektetőt, egy jó partnert a paraćini szerbiai üveggyárnak. Továbbra is úgy gondolom, hogy jelenleg ez Paraćin legnagyobb potenciálja, de egyúttal Szerbia egyik legnagyobb lehetősége is. Stratégiailag fontos beruházás, és nagyon örülök, hogy érdeklődő levelet kaptunk egyes beruházóktól, és valóban a legmagasabb állami szintről fogunk hozzá. Annyira fontos beruházás.”

Paraćin
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.