Ugrás a tartalomra

A párbeszéd következő fordulója kellene, hogy legyen, de úgy tűnik, nem lesz

2023.11.05
20:29
2023.11.05
20:38
Forrás
Szerbiai RTV
November 6-án vagy 7-én folytatódhatott volna a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd, de a szerb elnök szerint az albán fél nem fogadta el a meghívást.

Erről beszélt Aleksandar Vučić szerb államfő a Tanjug hírügynökségnek, amely ma ünnepelte 80 éves fennállását. Ebből az alkalomból szólaltatták meg a szerb elnököt. Mint mondta, az európai vezetők azt kérdezték legutóbb Brüsszelben tőle, hogy mikor írja majd alá Koszovó függetlenségének elismerését, de mint mondta, ő erre nemet mondott.

Arról is beszélt, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sokkal korrektebben viszonyul Szerbiához, mint más európai vezetők, amikor a Szerbia ellen bevezetendő esetleges szankciókról van szó. Ugyanakkor a koszovói kérdésben osztozik kollégái véleményén - tette hozzá az elnök. Egyben köszönetet mondott az Európai Uniónak azért a hatalmas pénzösszegért, amely infrastruktúra-fejlesztésre érkezett az országba. Külön megköszönte, hogy az Európai Bizottság elnöke személyesen eljött Belgrádba, hogy meghallgassa a másik fél véleményét is a koszovói események kapcsán.

Belgrád
Pristina
párbeszéd
Ursula von der Leyen
Tanjug
Európai Bizottság

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.