Ugrás a tartalomra
FoNet/Vlada

Párizsban tartózkodik Ana Brnabić

2022.11.29
10:50
2022.11.29
12:49
Forrás
Szerbiai RTV
Kétnapos párizsi látogatása során Ana Brnabić szerb miniszterelnök Mathias Cormannal, Franciaország Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetének főtitkárával, valamint a belgrádi metrót építő cég képviselőivel is találkozott.

Beszélgetésük témája a két ország közötti kapcsolatok és a további gazdasági együttműködésük fejlesztése volt. Brnabić a találkozóval kapcsolatban a következőket írta Instagram oldalán: „Bemutattuk mindazokat a tevékenységeket és eredményeket, amelyeket Szerbia elért a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a biotechnológia területén. Külön figyelmet szenteltünk a mesterséges intelligencia fejlesztésének és alkalmazási lehetőségeinek, főként a közszférában.”

A szerb kormányfő a Global Partnership on Artifical Intelligence vezetőségével is találkozott. 

FoNet/Vlada

A szerb kormányfő párizsi útjának végén, a nap folyamán még Dél-Korea miniszterelnökével és a francia miniszterelnökkel is találkozik.

Ana Brnabić
Párizs

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.