Ugrás a tartalomra

Párizsban tartózkodik Ana Brnabić

2022.11.29
10:50
2022.11.29
12:49
Forrás
Szerbiai RTV
Kétnapos párizsi látogatása során Ana Brnabić szerb miniszterelnök Mathias Cormannal, Franciaország Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetének főtitkárával, valamint a belgrádi metrót építő cég képviselőivel is találkozott.

Beszélgetésük témája a két ország közötti kapcsolatok és a további gazdasági együttműködésük fejlesztése volt. Brnabić a találkozóval kapcsolatban a következőket írta Instagram oldalán: „Bemutattuk mindazokat a tevékenységeket és eredményeket, amelyeket Szerbia elért a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a biotechnológia területén. Külön figyelmet szenteltünk a mesterséges intelligencia fejlesztésének és alkalmazási lehetőségeinek, főként a közszférában.”

A szerb kormányfő a Global Partnership on Artifical Intelligence vezetőségével is találkozott. 

A szerb kormányfő párizsi útjának végén, a nap folyamán még Dél-Korea miniszterelnökével és a francia miniszterelnökkel is találkozik.

Ana Brnabić
Párizs

Most

18:13, Frissítve: 18:20

Ronaldo 1200. mérkőzése

Cristiano Ronaldo a futballtörténelem első férfi mezőnyjátékosaként 1200. mérkőzését játszotta péntek este, amikor pályára lépett szaúdi csapata, az al-Naszr bajnokiján az al-Rijád ellen - írta szombaton az IFFHS.
17:48, Frissítve: 17:59

Ónos eső, csúszós utak

Ónos esőre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jelentésük szerint Szerbia északi és nyugati részén fordulhat elő vasárnap vegyes formájú csapadék.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.