Ugrás a tartalomra

Párizsban tartózkodik Ana Brnabić

2022.11.29
10:50
2022.11.29
12:49
Forrás
Szerbiai RTV
Kétnapos párizsi látogatása során Ana Brnabić szerb miniszterelnök Mathias Cormannal, Franciaország Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetének főtitkárával, valamint a belgrádi metrót építő cég képviselőivel is találkozott.

Beszélgetésük témája a két ország közötti kapcsolatok és a további gazdasági együttműködésük fejlesztése volt. Brnabić a találkozóval kapcsolatban a következőket írta Instagram oldalán: „Bemutattuk mindazokat a tevékenységeket és eredményeket, amelyeket Szerbia elért a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a biotechnológia területén. Külön figyelmet szenteltünk a mesterséges intelligencia fejlesztésének és alkalmazási lehetőségeinek, főként a közszférában.”

A szerb kormányfő a Global Partnership on Artifical Intelligence vezetőségével is találkozott. 

A szerb kormányfő párizsi útjának végén, a nap folyamán még Dél-Korea miniszterelnökével és a francia miniszterelnökkel is találkozik.

Ana Brnabić
Párizs

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.