Ugrás a tartalomra
TANJUG/RADE PRELIC/bs

A parlament főtitkárát és a bizottságokat is megválasztották a szerb Köztársasági Képviselőház ülésén

2020-10-22
19:36
Forrás
Pannon RTV
A parlament főtitkári funkcióját Veljko Odalović, a Szerbiai Szocialista Párt tagja tölti be.

A parlamenti bizottságokat is megválasztották. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselői több bizottságban is helyet kértek és kaptak is - nyilatkozta Kovács Elvira a Pannon RTV-nek.

A VMSZ politikusa szerint fontos, hogy az európai integrációs és a mezőgazdasági bizottság munkájában is részt vesznek majd. Kovács Elvira hozzátette, az infrastruktúra-fejlesztési, az ökológiai, az egészségügyi, az oktatási és a szociálpolitikai területek kapcsán is érdekeltek.

főtitkár
parlamenti bizottságok
bizottság
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Kovács Elvira

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.