Ugrás a tartalomra

Pásztor István részt vett a nyugat-balkáni országok parlamenti elnökeinek konferenciáján

2017.10.27
20:45
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
Pásztor István, a tartományi parlament elnöke is részt vett ma a nyugat-balkáni országok parlamenti elnökeinek nyolcadik konferenciáján Budapesten.

Előtte találkozott Kövér Lászlóval, a magyar Országgyűlés elnökével. Az eseményen Pásztor külön kitért a többségi és a kisebbségi közösség viszonyára, megjegyezve, hogy a régió stabilitását ezen kérdés intézményi és tartós rendezése nélkül nem lehet hosszú távon biztosítani, valamint, hogy a Szerb Köztársaságnak az uniós csatlakozás folyamatában figyelemre méltó eredményei vannak. Kiemelte az igazságügyre és az alapjogokra vonatkozó 23. tárgyalási fejezet jelentőségét, amelyet elsőként nyitottak meg, és utolsóként zárnak le. Emlékeztetett arra, hogy e fejezet részeként a szerb kormány 2015 áprilisában elfogadta az úgynevezett kisebbségi akciótervet.

Pásztor István
Kövér László

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.