Ugrás a tartalomra

Pásztor: A magyar kormány támogatása nélkül nagy bajban lenne a vajdasági magyar közösség

2017.08.23
16:41
2017.10.04
12:25
A VMSZ a Fidesz mellett teszi le a garast a következő magyarországi választásokon.

A Prosperitati programjai mintegy 40 ezres közösségi réteghez jutottak el - nyilatkozta Pásztor István. A Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a magyarországi költségvetési támogatás nélkül nagy bajban lenne a vajdasági magyar közösség. Mint Pásztor fogalmazott, a közösség elemi érdeke, hogy folytatni tudják a folyamatot, ennek kapcsán az elkövetkező hónapokban tájékoztató kampányba kezdenek a magyarországi választásokról, és a Fidesz mellett teszik le a garast. A politikus a Vajdasági RTV-nek azt is elmondta, az ősz folyamán napirendre kerülhet a vajdasági hatáskörök és a pénzelés kérdése, és erről már egyeztetett Aleksandar Vučić államfővel. Pásztor azt látná optimálisnak, ha az egyeztetések után a szerbiai kormány terjesztené elő a jogszabályi keretet. Közölte, hogy szeptember 11-én, a zentai csata 320. évfordulójának rendezvényén találkozik egymással Szerbia és Magyarország köztársasági elnöke. Ekkor konkrét megállapodás várható a megbékélési folyamatban. (Vajdasági RTV)

Pásztor István
magyar kormány
támogatás
választások
Fidesz
megbékélés
vajdasági hatáskörök
Vajdaság pénzelése

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.