Ugrás a tartalomra

Pásztor: Sikeres lett az idei év első nagy megmérettetése

2022.01.22
11:17
2022.01.22
11:31
Forrás
Magyar Szó
A referendummal egy fontos eleme valósult meg az uniós felzárkózási folyamatnak - mondta a VMSZ elnöke.

Elégedett a referendum eredményeivel, az idei több, nagy jelentőségű megmérettetés közül az első sikeresnek bizonyult - így értékelte az egy héttel ezelőtt alkotmányozó népszavazást a Magyar Szónak Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Egyebek között azt mondta, ha van olyan politikai erő Szerbiában, amely az európai integráció vonatkozásában végig elkötelezett politikát mutatott fel az elmúlt évtizedekben, akkor az a VMSZ, ezért örülnek, hogy ilyen eredmény született, hiszen egy fontos eleme valósult meg az uniós felzárkózási folyamatnak - tette hozzá Pásztor.

Leszögezte, egy nélkülözhetetlen eleme az igazságügyi rendszer építésének a most meghozott döntés, amelytől azonban, csak úgy önmagától, nem lesz függetlenebb maga a rendszer. Ez egy folyamat, amelynek során azonban a célhoz, a jogállamisághoz és független igazságügyhöz való közeledés szempontjából nagy jelentősége van a vasárnap kapott eredménynek is – szögezte le a Magyar Szónak nyilatkozva Pásztor.

Pásztor István
referendum

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.