Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor: Sikeres lett az idei év első nagy megmérettetése

2022.01.22
11:17
2022.01.22
11:31
Forrás
Magyar Szó
A referendummal egy fontos eleme valósult meg az uniós felzárkózási folyamatnak - mondta a VMSZ elnöke.

Elégedett a referendum eredményeivel, az idei több, nagy jelentőségű megmérettetés közül az első sikeresnek bizonyult - így értékelte az egy héttel ezelőtt alkotmányozó népszavazást a Magyar Szónak Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Egyebek között azt mondta, ha van olyan politikai erő Szerbiában, amely az európai integráció vonatkozásában végig elkötelezett politikát mutatott fel az elmúlt évtizedekben, akkor az a VMSZ, ezért örülnek, hogy ilyen eredmény született, hiszen egy fontos eleme valósult meg az uniós felzárkózási folyamatnak - tette hozzá Pásztor.

Leszögezte, egy nélkülözhetetlen eleme az igazságügyi rendszer építésének a most meghozott döntés, amelytől azonban, csak úgy önmagától, nem lesz függetlenebb maga a rendszer. Ez egy folyamat, amelynek során azonban a célhoz, a jogállamisághoz és független igazságügyhöz való közeledés szempontjából nagy jelentősége van a vasárnap kapott eredménynek is – szögezte le a Magyar Szónak nyilatkozva Pásztor.

Pásztor István
referendum

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.