Ugrás a tartalomra

Pénteken délelőtt Koszovó-szerte békés tüntetéseket szerveznek

2018.11.22
18:05
2024.03.19
08:43
Forrás
Szerbiai RTV
Pénteken délelőtt Koszovó-szerte békés tüntetéseket szerveznek a szerbiai termékekre kiszabott vámok miatt - nyilatkozta a Tanjug hírügynökségnek Dalibor Jevtić szerb származású koszovói politikus.

Dalibor Jevtić jelenleg a nemzeti közösségi és szülőföldre való visszatéréssel megbízott miniszteri tisztséget tölti be a pristinai kormányban. Mint mondta, a megmozdulás egy órás lesz, és Gračanicában, Štrpcen és Kosovska Mitrovicában is megszervezik. Hozzátette, erről a szerb elnököt is tájékoztatták. Leszögezte, nem lehetnek csendes megfigyelői a Koszovóban zajló eseményeknek. 

Koszovó
tüntetés

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.