Ugrás a tartalomra

Pénteken iktatják be Szerbia új államfőjét

2017.06.20
21:11
Az esküt már letette, pénteken pedig ünnepélyesen be is iktatják hivatalába Aleksandar Vučićot, Szerbia új elnökét
Az esküt már letette, pénteken pedig ünnepélyesen be is iktatják hivatalába Aleksandar Vučićot, Szerbia új elnökét. A majdnem kétórásra tervezett eseményt Belgrádban, a Szerbia Palotában tartják. Számos ország állam- vagy kormányfője, magas rangú képviselője kapott meghívót. Többen már jelezték is részvételi szándékukat. A régió országaiból a vendégek között lesz Filip Vujanović, Montenegró elnöke, Kolinda Grabar Kitarović, Horvátország államfője, Đorđe Ivanov, Macedónia elnöke és Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke, illetve Ilijana Jotova, Bulgária alelnöke. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is ott lesz az ünnepségen, csakúgy mint Christian Kern osztrák kancellár. Moszkvát Dmitrij Rogozin orosz kormányalelnök képviseli. Brüsszelből Johannes Hahn, az EU bővítési biztosa érkezik. Az Amerikai Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából egyelőre nem érkezett visszajelzés a meghívásra. (Magyar Szó, kép: Tanjug)
elnök
államfő
beiktatás
Szerbia
vendégek

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.