Ugrás a tartalomra

Péterrévén ért véget Koncz Zsófia vajdasági körútja

2023.12.05
11:03
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Tegnap Péterrévén ért véget Koncz Zsófia magyar energiaügyi miniszterhelyettes vajdasági körútja. A helyi tanoda és tájház meglátogatása után a Nagycsaládos Házban egy lakossági fórummal zárult a VMSZ péterrévei kampányrendezvénye.

Három évvel ezelőtt négy munkatárssal és a Prosperitati Alapítvány támogatásával nyitotta meg kapuit Péterrévén a Tanoda, ahol ma már 15-en segítik a csoportos és egyéni fejlesztő foglalkozások megtartását. Ezt az intézményt és a Csasznyi-család által létrehozott tájházat is bejárták a politikusok. A Nagycsaládos Házban pedig lakossági fórum volt.

Kovács Elvira, köztársasági képviselőjelölt, VMSZ: „Rendkívül fontos megtalálni december 17-én azt a fél órát, amivel erősíteni tudjuk a magyar érdekképviseletet ahhoz, hogy a különböző elképzeléseink, terveink, a művelődési életünk, civil szervezeteink meg tudjanak maradni, illetve hogy mi itthon érezzük magunkat továbbra is. Az egyetlen magyar vajdasági lista támogatására kérünk mindenkit december 17-én a hatos szám bekarikázásával mindkét listán.”

A Vajdasági Magyar Szövetség a lakossági fórumokon igyekszik választ adni a helyiek problémáira.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „Ma itt Péterrévén vagyunk, tudjuk azt, hogy itt az elmúlt években a közbiztonság hatalmas problémát okozott, itt nincs rendőrállomás például. Ezek olyan ügyek, amelyeket a Vajdasági Magyar Szövetségen kívül más nem vállal föl, és van, hogy 5, 10, 15 évig tart elérni egy-egy eredményt valamire vonatkozóan, de mi ebben kitartóak vagyunk, és ha mi nem kopogtatnánk az ajtókon, akkor ezt helyettünk senki más nem tenné meg.”

Koncz Zsófia magyar energiaügyi miniszterhelyettes hangsúlyozta, a VMSZ sikeresen fogja össze a vajdasági magyarságot. „Nagyon-nagyon fontos az, hogy a VMSZ listáját tudják támogatni majd a magyar emberek, és ezt az összefogást a jövő héten is tudjuk képviselni, mert tényleg egy hihetetlen közösség van itt, és nagyon hálás vagyok azért, hogy én is itt lehettem a mai nap.”

A látogatásokon jelen volt és a lakossági fórumon is részt vett a Fidesz péterrévei származású európai parlamenti képviselője, Deli Andor is.

Választások 2023
Péterréve
Vajdasági Magyar Szövetség
Dr. Pásztor Bálint
VMSZ
Koncz Zsófia
Kovács Elvira

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.