Ugrás a tartalomra

Pintér Attila: Szerbiának az eddigi migránspolitikáját kell folytatnia

2017.08.19
13:59
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI, fotó: archívum
Szerbiának az eddigi, racionális és érett politikát kell folytatnia az Európai Unió és a nemzeti szuverenitás között egyensúlyozva, amikor a migránsválság kezeléséről van szó.

Szerbiának az eddigi, racionális és érett politikát kell folytatnia az Európai Unió és a nemzeti szuverenitás között egyensúlyozva, amikor a migránsválság kezeléséről van szó – jelentette ki Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. Belgrádnak a migránshelyzet kezelésével kapcsolatban messzemenően konzultálnia kell Brüsszellel és az EU tagállamaival, de szem előtt kell tartania saját érdekeit és polgárai biztonságát is – emelte ki a magyar nagykövet a Politika napilapnak nyilatkozva.

A migránskérdés kapcsán Budapest és Brüsszel között fennálló nézeteltérés kapcsán a nagykövet hangsúlyozta, jól látszik, hogy az EU ebben a kérdésben évek óta tehetetlen.

migránspolitika
nagykövet
Pintér Attila
Szerbia

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.