Ugrás a tartalomra

Polgárháborúhoz is vezethet a mélyülő politikai válság Albániában

2019.05.02
11:33
2024.03.19
08:45
Forrás
Zero Hedge
A voksolás közeledtével az Albán Demokrata Párt és más ellenzéki erők is azt követelik, hogy Edi Rama államfő mondjon le, mert csak így biztosíthatók a tisztességes és szabad választások június 30-án.

Politikai elemzők szerint akár polgárháborúhoz is vezethet a mélyülő politikai válság Albániában. Az elmúlt hetekben többször is voltak tüntetések a kormány ellen, legutóbb pedig sztrájkot szerveztek az ellenzéki pártok.

A 2017-es választásokat követően az országot irányító Szocialista Párt politikusai, vezető tisztségviselői többször is botrányba keveredtek állítólagos korrupciós ügyeik és az alvilággal folytatott szövetkezéseik miatt, legfőképpen a kábítószer-kereskedelem kapcsán.

A voksolás közeledtével az Albán Demokrata Párt és más ellenzéki erők is azt követelik, hogy Edi Rama albán elnök mondjon le, mert csak így biztosíthatók a tisztességes és szabad választások június 30-án.

Albánia
választás
Edi Rama

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.