Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Potápi: A magyar nemzet jövője a gyerekeken áll

2019-03-25
12:01
2019-03-25
14:14
Forrás
MTI
A magyar nemzet jövője a gyerekeken áll, ezért a legfontosabb feladat a kedvezőtlen demográfiai helyzet megváltoztatása, a magyar kormány pedig az utóbbi években ezen dolgozik - hangsúlyozta Potápi.

Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára Palicson a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve programsorozat keretében babacsomaggal ajándékozott meg 80 vajdasági családot. Hozzátette: fontos, hogy mindenhol minél több gyerek szülessen, ehhez pedig az kell, hogy a társadalom felfogása alapvetően átalakuljon. A kormány feladata pedig az, hogy minél több olyan intézkedést hozzon meg, amelynek köszönhetően formálható a szülők véleménye, illetve olyan kedvező társadalmi, gazdasági és politikai körülmény jöjjön létre, hogy az emberek akarjanak is minél több gyereket vállalni.

Potápi továbbá kiemelte, tavaly a Köldökzsinór Program keretében a határon túli magyarságra is kiterjesztették az anyasági támogatást és a babakötvényt. Idén ezt egészítette ki a Nemzetpolitikai Államtitkárság a babacsomaggal, amelyre minden olyan külhoni magyar család jogosult, amely 2018-ban igényelte az anyasági támogatást.

Potápi Árpád János
gyerekek
Palics

Most

13:58, Frissítve: 14:23

Változékony, szeles idő lesz

Kedden a szokásosnál alacsonyabb hőmérséklet vár ránk. Szerdától némi felmelegedés lehet. Szerbia egyes részein sárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.