Ugrás a tartalomra

Putyin Merkelnek: Sok kérdést meg kell beszélnünk

2021.08.20
16:33
2021.08.20
18:06
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Moszkvába utazott Angela Merkel német kancellár, ahol találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A felek számos aktuális témáról egyeztettek, mint amilyen az afganisztáni helyzet, továbbá a két ország közötti együttműködés. Putyin kiemelte, Németország továbbra is Oroszország egyik fő gazdasági partnere Európában és a világon egyaránt.

Más országok nem erőltethetik rá értékeiket Afganisztánra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Angela Merkel német kancellárral folytatott tárgyalása után. Az orosz elnök szerint mivel a tálibok vonták ellenőrzésük alá majdnem egész Afganisztánt abból a realitásból kell kiindulni, hogy ők kerültek hatalomra, az ország széthullásának megakadályozása érdekében. Fontosnak tartja annak megakadályozását, hogy terroristák hatoljanak be a közép-ázsiai köztársaságokba. Megkérte Merkelt, aki Moszkva után Kijevbe készül, használja fel befolyását annak érdekében, hogy ukrán vezetés tegyen eleget a minszki megállapodásokban foglalt kötelezettségeinek. Leszögezte, hogy a Fehéroroszországban kialakult helyzetet külső beavatkozás nélkül kell megoldani.

A Putyinnal folytatott találkozó előtt Angela Merkel megkoszorúzta az ismeretlen hős sírját a Kreml falai előtt. A német kancellár mandátuma lejár, így oroszországi látogatása egyben búcsúlátogatás is volt.

Vlagyimir Putyin
Angela Merkel

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.