Ugrás a tartalomra

Ratko Mladićot ábrázoló plakátok Belgrádban

2017.12.06
20:58
2024.03.19
08:51
Forrás
B92, N1, Vajdaság MA
Belgrád és Zimony központjában az Obraz mozgalom aktivistái Ratko Mladićot ábrázoló plakátokat ragasztottak ki, ezzel támogatva a tábornokot. A plakáton a Nem fogom elárulni felirat áll.

„Emlékeztetjük a nyilvánosságot az árulás szörnyű bűnére, melyet a hatalombirtoklók követtek el és követnek el Szerbiában, mind az egykoriak, mind a mostaniak. Az előző rezsim elárulta Radovan Karadžićot, Ratko Mladićot és a többi kiváló szerb szabadságharcost. A jelenlegi rezsim, amelyet egy olyan ember vezet, aki hatalomra lépése előtt nacionalistát játszott, nyilvánosan Mladićot támogató plakátokat ragasztva, folytatja az árulás politikáját, nemcsak a hágai inkvizíció áldozatai iránt, hanem hazánk legszentebb része, Koszovó és Metóhia iránt is” – véli az Obraz.

A Hágai Törvényszék életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Ratko Mladić egykori boszniai szerb hadseregparancsnokot. Elsőfokú ítéletről van szó, ami ellen a hágai ügyészség és Mladić védői is fellebbezhetnek.

Mladićot a vádirat szerint Bosznia-Hercegovina területén, 1992 és 1995 között elkövetett háborús bűnökkel vádolták, köztük népirtással is. 2011 májusában fogták el, 12 év bujkálás után, s még abban a hónapban kiadták Hágának.

Ratko Mladić
plakát
Belgrád

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.