Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Referendum: Szabadkán a vártnál alacsonyabb volt a részvételi arány

2022.01.16
21:20
2022.01.16
22:00
Forrás
Pannon RTV
Jóval elmarad a választásokkor megszokottnál.

A szabadkai választási bizottság székhelyére vasárnap este 8 óra után folyamatosan érkeztek a szavazóhelyekről a szavazócédulák. Szabadkán a vártnál alacsonyabb lett a részvételi arány - nyilatkozta Ladóczki Gyula. A Köztársasági Választási Bizottság tagja elmondta: 24,8 százalék volt a részvételi arány, ami jóval elmarad a választásokkor megszokottnál, még a helyi közösségi választáson megszokottnál is.

Ladóczki Gyula: „Voltak olyan szavazóhelyek, ahol többen vettek részt, voltak, ahol az átlag alatt, és így kaptuk ezt az eredményt. Egyébként 18 órakor még ennél is kevesebb volt, akkor ilyen 21 százalék körüli részvételi arány volt, és a szavazás végéhez közeledve akkor kaptak kedvet többen ahhoz, hogy mégis az urnák elé járuljanak, és akkor így alakult ki ez az eredmény.”

népszavazás
referendum
Ladóczki Gyula

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű