Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Referendum: Szabadkán a vártnál alacsonyabb volt a részvételi arány

2022.01.16
21:20
2022.01.16
22:00
Forrás
Pannon RTV
Jóval elmarad a választásokkor megszokottnál.

A szabadkai választási bizottság székhelyére vasárnap este 8 óra után folyamatosan érkeztek a szavazóhelyekről a szavazócédulák. Szabadkán a vártnál alacsonyabb lett a részvételi arány - nyilatkozta Ladóczki Gyula. A Köztársasági Választási Bizottság tagja elmondta: 24,8 százalék volt a részvételi arány, ami jóval elmarad a választásokkor megszokottnál, még a helyi közösségi választáson megszokottnál is.

Ladóczki Gyula: „Voltak olyan szavazóhelyek, ahol többen vettek részt, voltak, ahol az átlag alatt, és így kaptuk ezt az eredményt. Egyébként 18 órakor még ennél is kevesebb volt, akkor ilyen 21 százalék körüli részvételi arány volt, és a szavazás végéhez közeledve akkor kaptak kedvet többen ahhoz, hogy mégis az urnák elé járuljanak, és akkor így alakult ki ez az eredmény.”

népszavazás
referendum
Ladóczki Gyula

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű