Ugrás a tartalomra

Regionális lakossági fórumot szervezett a VMSZ Adán

2023.12.02
07:38
2024.04.17
13:11
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa, Zenta és Ada köztársasági és tartományi képviselőjelöltjei is bemutatkoztak a péntek délután megrendezett eseményen.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke és Juhász Bálint, a VMSZ tartományi listavezetője is felszólalt és szavazásra buzdította a jelenlévőket. 

Péntek délután az adai Park Hotelben mutatkoztak be az azok a köztársasági és tartományi képviselőjelöltek, akik a Tisza-mentét képviselik majd, és a VMSZ színeiben indulnak a december 17-ei választásokon. Zenta vonatkozásában az oktatás területén szeretnének majd jelentős fejlesztéseket eszközölni.  

Burány Hajnalka, tartományi képviselőjelölt, Vajdasági Magyar Szövetség: „Zenta vonatkozásában nagyon fontos az zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium férőhelyeinek megnövelése, amire a tervek már megvannak, a folyamat már elindult, a telek vásárlás már megtörtént, és izgatottan várjuk, hogy beinduljanak a munkálatok.” 

Magyarkanizsán is több, a tartomány által is támogatott beruházás valósult már meg, az egyik legjelentősebb a Kispiac-Ludas közötti út, de a helyi oktatási intézményeket is folyamatosan fejleszteni tudták a tartományi VMSZ-es érdekképviseletnek köszönhetően. 

Kónya Róbert, tartományi képviselőjelölt, Vajdasági Magyar Szövetség: „Folyamatban van jelenleg a kispiaci kultúrotthonnak a felújítása, amely a tetőszerkezet cseréjét magába foglalja, a hűtés, fűtés korszerűsítését, a padló csere is ebben benne van. Ha továbbhaladunk Magyarkanizsára, akkor beszélhetünk a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézménynek a fejlesztéséről, ami az elmúlt négy évben valósult meg.” 

A Vajdasági Magyar Szövetségnek köszönhetően az elmúlt években Ada község területén is sikerült a kultúra, az oktatás és az egyház területén is fejlesztéseket véghez vinni. Emellett tervekből is akad bőven. 

Tóbiás József, köztársasági képviselőjelölt, Vajdasági Magyar Szövetség: „Az, ami stratégiailag nagyon fontos egyéb más infrastrukturális fejlesztések mellett az az ivóvíz, illetve a kommunális hulladék elszállításának a problémáját megoldani, hogy végre egyszer fel tudjuk számolni a szeméttelepet, ami – lehet mondani – az egyik szégyenfoltja községünknek. Ebben is nagyon jó úton haladunk.”  

Tartományi szinten fontos a magyar érdekképviselet, hiszen számos pályázási lehetőség van. Emellett Juhász Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője elmondta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség által indított Prosperitati Alapítványnak köszönhetően számos beruházás, fejlesztés valósulhatott meg az idei évben.  

Juhász Bálint, tartományi listavezető, Vajdasági Magyar Szövetség: „Nagyon fontos, hogy párhuzamos fejlődési lehetőség legyen a tartományban, úgy a mezőgazdaság, mint a vállalkozói szektor, az oktatás, a kulturális élet, a civil szektor vonatkozásában. Úgy, mint a Prosperitati Alapítványnál, ami körülbelül 6 milliárd dinár fejlesztést hozott a Tisza-menti régióba. Ez több mint 4000 nyertes pályázatot jelent.”

A Vajdasági Magyar Szövetség programjában nagy szerepet kapnak a Tisza-menti községek, hiszen itt él tömbben a magyarság.  

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Azt szeretnénk elérni, hogy szerbiai és tartományi költségvetési eszközök érkezzenek ide, ebbe a három önkormányzatba, hasonló módon, ahogy az történt a múltban is, annak érdekében, hogy az önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek a megvalósításához országos eszközöket is rendelni tudjunk, ehhez az szükséges, hogy a vajdasági magyar közösség a VMSZ képében erős parlamenti és kormányzati érdekképviselete legyen Belgrádban, illetve Újvidéken.” 

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, bízik abban, hogy december 17-én a vajdasági magyarság felsorakozik a VMSZ mellé. 

Ada
VMSZ
Magyarkanizsa
Burány Hajnalka
Kónya Róbert
Tóbiás József
Prosperitati Alapítvány
Vajdasági Magyar Szövetség
Dr. Pásztor Bálint

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.