Ugrás a tartalomra

Rendben zajlik a választás a Magyar Nagykövetségen Belgrádban

2019.05.26
13:05
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A magyar külképviseletek mindegyikén leadhatják ma voksukat a magyar állampolgárok. A belgrádi Magyar Nagykövetségen is reggel hat órakor nyílt meg a szavazóhelyiség.

Rajsli Emese a délelőtti órákban adta le szavazatát a belgrádi Magyar Nagykövetségen. A kettős állampolgárságú asszony magyarországi lakcímmel rendelkezik, de már huzamosabb ideje Újvidéken tartózkodik. Belgrádban kérelmezte a választói névjegyzékbe való felvételét, ugyanis fontosnak tartja a választásokon való részvételt: „Van két nagy gyerekem, és őnekik magyarázom most épp azt, hogy ha az ember nem szavaz, akkor másra bízza azt, hogy döntsön a sorsáról, tehát fontos. Magyar állampolgár is vagyok, fontos az, hogy mi történik az országban és az Európai Unióban.”

A nagykövetségre több csoport is érkezett a délelőtt folyamán. Egy Magyarországról érkező társaság a délvidéki körútját szakította meg a voksolás miatt. Takács Gyula, Tapolca, Magyarország: „Ez egy baráti társaság, már rég óta szoktunk kirándulni együtt. Pont most így jött ki az időütemezés, hogy éppen Belgrádban vagyunk, amikor a szavazás történik. Nem érnénk vissza Budapestre időben, ezért aztán kértük, hogy itt szavazhassunk.”

A belgrádi Magyar Nagykövetségre bejelentkezett szavazók többsége már a délelőtti órákban leadta voksát – mondta Győri Judit, a belgrádi Választási Bizottság elnöke: „A választói névjegyzékbe 112–en kérték felvételüket, ebből délelőtt 10 óráig 60-an már megjelentek és leadták szavazatukat. A szavazás rendben zajlik, rendkívüli esemény nem történt.”

A választások eredményét leghamarabb éjjel 11 órakor teszi közzé a Nemzeti Választási Iroda.

belgrádi Nagykövetség
szavazók

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.