Ugrás a tartalomra

Selaković: Horvátország belegyezése az előkészületeket végző munkacsoport érdeme

2016.06.01
16:42
Az, hogy Horvátország belegyezett abba, hogy az EU megnyissa a 23
Az, hogy Horvátország belegyezett abba, hogy az EU megnyissa a 23. csatlakozási tárgyalási fejezetet Szerbiával, az előkészületekben részt vevő küldöttségek munkáját dicséri - nyilatkozta Nikola Selaković igazságügyi miniszter. Szerbia minden lehetséges eszközt bevetett, hogy a maximumot érje el ezeken a tárgyalásokon, de a munka legnehezebb és legösszetettebb része még hátra van. Brüsszeli forrásokból kiszivárgott, hogy Horvátország nem akadályozza tovább a 23. tárgyalási fejezet megnyitását, ami az igazságügyi reformról és az alapvető jogokról szól. Korábban Horvátország azt nehezményezte, hogy Szerbia olyan rendelkezéseket helyezett kilátásba, amelyek lehetővé teszik, hogy a törvényeket az országhatáron kívülre is kiterjesszék, különös tekintettel az egykori Jugoszlávia utódállamaira. (Tanjug)

Horvátország rábólintott – megnyílhat a csatlakozási fejezet

Rábólintott Horvátország a 23-as csatlakozási fejezet megnyitására. Ezzel elhárult az az akadály amelyet Zágráb emelt Szerbia európai uniós közeledési folyamatában. A döntés hivatalos megerősítésére minden bizonnyal az EU nagyköveteinek délutáni találkozóján fog megtörténni. Horvátország hosszabb ideje ellenezte a 23-as és 24-es fejezek megnyitását, a többi 27 tagállam viszont már korábban pozitívan nyilatkozott a a tárgyalásokról. Johannes Hahn bővitési biztos a múlt héten úgy nyilatkozott, megszületett egy olyan megoldás, amely minden fél számára elfogadható, ezt azonban Zágráb akkor cáfolta. Miro Kovač horvát külügyminiszter tegnap közölte, hogy zöld utat adnak a 23-as fejezetnek, mivel a követeléseiket beépítették a tervezetbe. (Tanjug)
 
Szerbia
Horvátország
Európai Unió
Nikola Selaković

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.