Ugrás a tartalomra

Selaković: Nem vezetünk be szankciókat Oroszország ellen, de az európai integráció prioritás

2022.05.08
11:30
2022.05.08
15:59
Forrás
Szerbiai RTV
Arra kell törekednünk együtt, hogy a mostani vészterhes időszakban együtt harcoljunk azért, hogy Szerbiát minél kisebb kár érje - jelentette ki Nikola Selaković szerb külügyminiszter a Szerbiai RTV Híradójában.

Az ukrajnai háború kapcsán azt mondta, a világválság és az új világrend az államok diplomáciai tevékenységében is átrendeződéseket okoz majd. Az ország önállóan, befolyástól mentesen cselekszik, ami pedig az Európai Unió elvárásait illeti, magunk hozunk döntéseket - tette hozzá. Nem vezetünk be szankciókat Oroszország ellen, az európai integráció mégis Szerbia prioritása - mondta a szerb külügyminiszter. Selaković továbbá arról is beszélt, hogy az EU-integráció felgyorsítása nem tőlünk függ, számos tényező viszont emellett szól.

„Több oka is van annak, hogy az európai integrációt szorgalmazzuk. Ezek egyike az a tény, hogy a kereskedelmi forgalmunk mintegy 65 százalékát az EU tagországaival bonyolítjuk. Szerbia és a szerbiai gazdaság legnagyobb befektetői és támogatói uniós országok. Több százezer olyan munkahely van Szerbiában, amelyek az Európai Unió tagországainak cégei által birtokolt vállalkozásokhoz és munkaadókhoz köthetők. Nyolc szomszédunk közül négy már az EU tagja.”

Szerbia
Nikola Selaković

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.