Ugrás a tartalomra

Sidre vezényelte Vučić a katonaságot

2020.05.16
10:37
2020.05.16
12:31
Forrás
Szerbiai RTV, Pink TV
Elrendelte a katonaság kivezénylését Sidre Aleksandar Vučić államfő, a Szerbiai Katonaság főparancsnoka ma délelőtt, a helyi lakosság biztonságának megőrzése érdekében, a migránsok jelenléte miatt.

A szerb államfő a Prva TV adásában elmondta, a katonai rendőrség mindhárom pontot ellenőrzés alatt tartja: Adasevcit, Principovacot és Sidet. Ez utóbbi helyen - szavai szerint - nem történtek súlyos bűncselekmények, azonban több hír is érkezett lopásokról, illetve arról, hogy migránsok házakba hatoltak be illetéktelenül. A helyi lakosok nem érzik magukat biztonságban, ezért garantálni kell a védelmüket - tette hozzá Vučić.

Vladimir Cucić szerb menekültügyi biztos ma délelőtt azt mondta, a katonai rendőrség a Sid közelében lévő befogadóközpontnál teljesít majd szolgálatot, és biztosítják a lakosok védelmét. A három központban jelenleg 1500-1600 migráns van, az éjszaka folyamán pedig nem történt semmilyen incidens - nyilatkozta Cucić.

Šid
Aleksandar Vučić
katonaság
migráns

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.