Ugrás a tartalomra

„A sorkatonai szolgálat visszavezetése nincs összefüggésben a koszovói helyzettel"

2024.02.01
11:00
2024.02.01
11:10
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb védelmi miniszter a Szerbiai RTV-nek azt mondta, a sorkatonai szolgálatot nem egy esetleges háború miatt vezetnék vissza Szerbiában.

Szerbia a régió stabilitásáért dolgozik, és elfogadhatatlan az, hogy a Koszovóban élő szerbek nem érzik magukat biztonságban - nyilatkozta Miloš Vučević a Szerbiai RTV műsorában. Szerbia védelmi minisztere kiemelte, mindenképpen békés eszközökkel szeretnék megoldani a Belgrád és Pristina közötti konfliktust. Szavai szerint a sorkatonai szolgálatot nem egy esetleges háború miatt vezetnék vissza Szerbiában. Szükség van az utánpótlásra, évente ugyanis 60 ezer katonával van kevesebb a Szerbiai Katonaságban, ennek oka pedig az, hogy többségük már nyugdíjas korú - emelte ki a politikus.

Miloš Vučević, védelmi miniszter, Szerbia: „A sorkatonai kötelezettség visszavezetésének terve nincs összefüggésben azzal, amiről Koszovóval kapcsolatban beszéltünk. Ez nem azt jelenti, hogy Szerbia fel van készülve egy esetleges háborúra. Nehogy azt gondolják, hogy azért sorozzuk be a fiatalokat, hogy harcoljanak valakivel. Nem, nem. A Szerbiai Katonaság meg akarja őrizni a hivatásos állományát.”

Miloš Vučević
katonaság
kötelező sorkatonai szolgálat
Koszovó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.