Ugrás a tartalomra

Stefanović: Egyes civil szervezetek a szerb kormány ellen hangolják a migránsokat

2017.01.18
13:31
Szerbia kiválóan törődik a migránsokkal, viszont egyes civil szervezetek a szerb kormány ellen uszítják a menekülteket - jelentette ki Nebojša Stefanović
Szerbia kiválóan törődik a migránsokkal, viszont egyes civil szervezetek a szerb kormány ellen uszítják a menekülteket - jelentette ki Nebojša Stefanović. Hozzátette, a civil szervezetek tagjai minden reggel megjelennek a parkokban, ahol a migránsok gyülekeznek, és azt mondják nekik, hogy kitoloncolják őket, ha felszállnak valamelyik autóbuszra. Tudom, hogy mely szervezetek állnak emögött, és már kapcsolatba léptünk velük - mondta Stefanović. A belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a befogadóközpontokban van még hely, tekintettel arra, hogy a menekültek állandóan elhagyják a központokat. Egyetlen menekült sem tartózkodhat kint a fagyban, az államnak kötelessége gondoskodni róluk, és fog is - jelentette ki Nebojša Stefanović. A szerb belügyminiszter elmondta, hogy Szerbián több mint egy millió menekült haladt át, de nagyobb problémák nem voltak, ami arról tanúskodik, hogy az ország jól megszervezte a szolgálatait. Eddig mintegy 100 migráns kért menekültstátuszt Szerbiában, de az ő céljuk továbbra is az, hogy valamelyik nyugat-európai országba jussanak. Szerbia számukra csak egy megálló. Hozzátette, hogy a belgrádi parkokban és elhagyott épületekben jelenleg több mint ezer migráns tartózkodik. (Vajdaság Ma)
Nebojša Stefanović
migráns
civil szervezetek

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.